Caracteristicile negocierii

 O negociere bine condusa se caracterizeaza prin faptul ca:
- Permite formarea unui consens pe care fiecare parte îl va apara si respecta;
- Satisface propriile nevoi, fara a le leza pe cele ale partenerului;
- Pastreaza si sustine, în continuare, relatii bune între cele doua parti;
- Economiseste resurse materiale si umane, atât în procesul negocierii cât si ca urmare a acestuia;
magazinultau.ro - cumperi rapid si inteligent
Astfel remarcăm faptul că, în ciuda poziţiilor de negociere şi a intereselor diferite, partenerii de negociere au scopuri şi nevoi comune pentru care acceptă să interacţioneze. Aceste scopuri comune se constituie într-o importantă bază de cooperare care va trebuie dezvoltată.Nevoile şi motivaţiile comune reprezintă fundamentul pe care se va construi soluţia divergenţei.
Soluţia divergenţei nu se va constitui întotdeauna într-o înţelegere minimal convenabilă pentru părţile implicate (poziţie de consens). În aceste situaţii, negocierea este utilă pentru efectele sale colaterale. Se menţine contactul cu partenerul, se câştigă timp şi se împiedică declanşarea altor situaţii conflictuale.

A. Abordarea negocierii
Indiferent de care parte se afla puterea, modul de abordare a negocierii este cel mai important. Negocierea poate fi abordata in doua moduri opuse:
1. Abordarea de tip „invingator - invins“. Este cazul in care fiecare parte este interesata doar sa obtina un rezultat cat mai bun pentru ea, fara a se gandi la interesele celeilalte parti.
2. Abordarea de tip „invingator - invingator“. Fiecare parte se straduieste sa ajunga la un rezultat favorabil atat pentru ea, cat si pentru cealalta.
Ambele abordari permit efectuarea unor negocieri, dar ceea ce difera este rezultatul, sentimentul cu care ramåne fiecare participant la negociere.

B. Atitudinea fata de negociere
Pentru ca negocierea sa se desfasoare cu succes, este de preferat sa-i tratezi pe ceilalti ca si cand ar actiona cu buna-credinta, ca si cånd ar fi inceput discutiile cu o stare de spirit pozitiva. Chiar daca nu se intampla intotdeauna asa, tu trebuie sa te asiguri ca atitudinea ta este pozitiva si ca scopul tau este clar definit.
Odata ce s-a ajuns la o concluzie, iti mai ramane un singur lucru de facut: asigura-te ca toata lumea e de acord asupra rezultatului negocierii, ca rezultatul a fost inteles la fel de catre toti participantii.



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu